Running is theraphy

Pszichológiai, sportpszichológiai és futóterápiás tanácsadás egy helyen.

Bundles

Futóterápia

16.000 Ft / alkalom

Magyarországon kevésbé elterjedt a futás pszichoterápiás alkalmazása és a mozgásflow terápia. Amerikában számtalan pszichológus használja mindfulness alapú stresszcsökkentéssel, autogén tréninggel kombinálva a sportot, mint terápiás eszközt. Magyarországon elsőként alkalmazom a futóterápiát és gyaloglásterápiát, amit saját eszközeimmel, gyakorlataimmal egészítettem ki: ez az FDRT © futóterápia. Hiszem azt, hogy alkalmas egy boldogabb lelkiállapot elérésére azáltal, hogy a mozgáson keresztül a lélekben is mozgásba jönnek a dolgok.

Fordulj hozzám bizalommal, ha…

Pszichológiai tanácsadás

16.000 Ft / alkalom

Mindenki életében vannak nehéz időszakok, amikor elakadt, nem találja az útját, önmagát, kapcsolódási nehézségeket él meg számára fontos személyekkel. Annak felismerése, hogy segítségre van szükségünk hatalmas bátorságra vall és az első lépés az önismeretben. Szívesen támogatlak ezen az úton. Terápiás tanácsadásaimon fontosnak tartom az ítélkezésmentes légkör és nagyfokú bizalom megteremtését.

Fordulj hozzám bizalommal, ha…

Sportpszichológiai tanácsadás

16.000 Ft / alkalom

Sportpszichológusi végzettségemnek köszönhetően profi és amatőr sportolókkal foglalkozom, segítem őket a teljesítménynövelésben. Amatőr maratonfutóként, triatlonistaként számomra sem ismeretlen a teljesítmény szorongás, a sérülésekkel való megküzdés, a sport általi önismeret. Ezen tapasztalatokat a közös munkába is beépítem.

Fordulj hozzám bizalommal, ha…

Tréning, csapatépítés

Ár külön kérésre

Céges csapatépítő programot keresel, ami fejleszti az együttműködést, kommunikációt, csapatkohéziót? Felsővezetőknek szeretnél tréninget tartani? Kérj ajánlatot az info@futoterapia.hu e-mail címen.

Motivációs előadás

Ár külön kérésre

Hatékony eszköz az emberek inspirálására a storytelling, a saját történeteink, küzdelmeink, félelemeink, lelki vívódásaink elmesélése. Motivációs előadásaimon beszélek arról, hogyan változtatta meg a futás az életemet, hogyan vesztettem el és találtam ki újra önmagam a sportsérülésemnek köszönhetően és arról, hogy miért szeretném elterjeszteni az FDRT © futóterápiát Magyarországon. 

Fontosnak tartom azt hogy már kisiskolás kortól kezdve megismertessük a futást a gyerekekkel. Ezáltal egy olyan eszközt kapnak, ami egész életükben elkíséri őket. Vállalok iskolai egészségprevenciós előadást a futásterápia eszköztárával kombinálva, kifejezetten iskolás gyermekek részére kidolgozott programcsomaggal.

Fordulj hozzám bizalommal, ha…

About me

About me

topography

Fejes Dóri vagyok, okleveles pszichológus, sportpszichológus

Pályafutásomat online marketingesként kezdtem és mellette pszichológiát tanultam, mert mindig is szerettem volna emberekkel foglalkozni.

Hobbi sportolóként teljesítettem számtalan félmaratont, két maratont és egy féltávú triatlon versenyt. Sportélményeimről blogot vezettem és rájöttem, hogy mekkora erő rejlik a testmozgás rendszeres gyakorlásában. Az egyetemen megismerkedtem a testedzéspszichológiával, ami a sportot, mint eszközt használja életvezetés korrekcióra, szorongás csökkentésre és a depresszióval való megküzdésre. 

Mivel a sportterápia és a mozgásflow terápia hazánkban még gyerekcipőben jár, létrehoztam a saját, futással kapcsolatos terápiámat, az FDRT © futóterápiát, ami a kognitív terápia eszközeit kombinálja a mindful futással. A futóterápia kifejezetten olyanokat céloz, akik szeretnének egy hatékony eszközt kapni a stresszkezeléshez és visszavenni a kontrollt életük felett.

Sportpszichológusként edzőket, egyéni és csapatsportolókat (profi és amatőr, felnőtt és gyermek) várok, akiket hozzásegítek egy magasabb teljesítmény eléréséhez, a félelmek legyőzéséhez.

Hagyományos terápiás tanácsadást is vállalok, elsősorban kiégés megelőzéssel, önismerettel, stresszkezeléssel, karrier-és  jövőtervezéssel, életvezetési és testedzéspszichológiai tanácsadással foglalkozom.

Education

Sportpszichológiai szakpszichológia

Testnevelési Egyetem & Eötvös Loránd Tudományegyetem

2024

Pszichológia mesterszakos diploma

Szegedi Tudományegyetem

2020 - 2022

Pszichológia alapszakos diploma

Károli Gáspár Református Egyetem

2015 - 2019

Kommunikáció és médiatudomány alap - és mesterszakos diploma

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2011 - 2016

Munkahelyek

Projekt menedzsment és online marketing

a MOL Magyarország, a Decathlon Magyarország és a K&H Bank cégeknél

Televíziós műsorkészítő és műsorvezető tapasztalat

az RTL Magyarország és a Fehérvár Médiacentrum cégeknél

Sport experience

70.3 ironman

Budapest maraton

Rotterdam maraton

My journey until marathon

Egy maraton lefutása után ki hinné el nekem, hogy utáltam futni? Pedig így volt és a futásnak köszönhetően találtam rá önmagamra, vettem vissza a kontrollt az életem felett. Hogyan segített a futás a nehéz élethelyzetekben, a célállításban? Mikor éltem át az első flow pillanatomat és hogyan tudtam átörökíteni életem más területeire? Szemzgess blogcikkeimből, ahol őszintén írok az én utamról, nehézségekről, sportsérülésekről, lelki vívódásokról.

Futóterápia podcast

©

FUTÓTERÁPIA podcast

Futóterápia című podcast sorozatomban félévente 10 új témával és érdekes vendéggel jelentkezem, akikkel bemutatjuk, hogy milyen pozitív hatásokkal bír mindennapi életünkre a sport. Szó lesz arról, hogyan érhetünk el a futással javuló életminőséget, stressztűrő képességet, boldogságot. Bemutatjuk, hogy mivel foglalkozik egy sportpszichológus, mi az, amitől a legsikeresebb versenyzők is félnek és az FDRT © futóterápiáról is szó lesz. Meghívott vendégeim között szerepel profi jégkorongos, ökölvívó, hegymászó, sportpszichológus, családpszichológus, edző és sok-sok rendkívüli ember.

Do you have a question?

Write a message!

Frequently asked questions

Magyarországon elsőként alkalmazom a futóterápiát, amit saját eszközeimmel, gyakorlataimmal egészítettem ki: ez az FDRT © futóterápia. Hiszem azt, hogy alkalmas egy boldogabb lelkiállapot elérésére azáltal, hogy a mozgáson keresztül a lélekben is mozgásba jönnek a dolgok. Azoknak ajánlom, akik nyitottak egy újfajta, mozgásközpontú terápiás forma kipróbálására, rosszul érzik magukat a bőrükben. Bátran gyere, ha korábban kipróbáltad a futást, de nem találtál benne szépséget. Ha nem tudsz, nem szeretsz futni, gyaloglással kezdünk. A futásterápia alkalmas arra, hogy visszaszerezzük a kontrollt az életük felett, motivációt, célt találjunk, stresszkezelési technikát tanuljunk. A segítségével akár korábbi függőségünket is magunk mögött hagyhatjuk. A futóterápia gyermekeknek is alkalmas.

Az első alkalommal felmérem a páciens felkészültségi állapotát. Megbeszéljük mi a terápiás cél. Az ezt követő alkalmakon megismertetem őt a futás különböző formáival, mentális eszköztárával. Nem cél a terápiában a teljesítmények elérése (minél több kilométer vagy minél gyorsabban). A futást terápiás eszközként használjuk.

Az üléseknek csak egy része történik a megszokott környezetben, előfordul, hogy futópadon gyakorlunk vagy szabadban futunk. Miután felállítottuk a célt és átbeszéltük a terápiás tervet, megkötjük a terápiás szerződést és kezdődhet a munka.

Kényelmes ruhát és edzőcipőt hozz magaddal, esetleg egy törölközőt és vizet. Lehetőséged van átöltözni és lezuhanyozni a helyszínen.

Általában 10-12 alkalom, de igény szerint növelhető.

Egy alkalom 50 perces.

A sporttudományok legfiatalabb területe, mindössze 40-50 éves múltra tekint vissza. A sportteljesítmény növelésével, a sportolás pszichés hatásaival, személyiségfejlesztéssel, szorongáscsökkentéssel foglalkozik. Jelentős hangsúlyt fektet a versenyzésből adódó stressz, szorongás kezelésére, önbizalom építésre, kommunikációs készségek fejlesztésére, a csapategység, kohézió erősítésére, a sportsérülésből való felépülés támogatására. A pszichés képességeink fejlesztésével jelentős előnyre tehetünk szert, erősödhet a stressztűrő képességünk, a figyelmünk, koncentrációs képességünk, az önbizalmunk és kevésbé vallunk kudarcot téthelyzetben.

Sportpszichológusi végzettségemnek köszönhetően profi és amatőr sportolókkal foglalkozom, segítem őket a teljesítménynövelésben. Amatőr maratonfutóként, triatlonistaként számomra sem ismeretlen a teljesítmény szorongás, a sérülésekkel való megküzdés, a sport általi önismeret. Ezen tapasztalatokat a közös munkába is beépítem. Keress akkor, ha teljesítménnyel kapcsolatos problémáid vannak (lefagysz, túlpörögsz, szorongsz), motivációs nehézséggel, kiégéssel küzdesz, esetleg nem érzed jól magad jelenlegi csapatodban. Sérült, megváltozott fizikai állapotú sportolóként is fordulhatsz hozzám, segítek visszatalálni önmagadhoz. Edzőként is fordulhatsz hozzám, hogy mentálisan erősítsük csapatodat.

Tanulmányozza és méri a sportoló képességeit, motivációját, stressztűrését, személyiségét, pszichés jellemzőit. A diagnosztika után a sportolóval közösen kialakítja a munka kereteit, kiválasztja a beavatkozási módot, tréningprogramot javasol a probléma megoldására, majd megkezdődik a munka. Nemcsak sportolóként, de edzőként vagy szülőként is kérhetjük sportoló segítségét. Az egyéni segítségnyújtás mellett a sportpszichológus csapatokkal, sportegyesületekkel is foglalkozik, segíti a csapatmunkát és a konfliktusok kezelését.

Sokan úgy tekintenek a pszichológusra, mint egy varázslóra, aki egycsapásra megoldja a problémáinkat, megmondja, hogy mit kell csinálnunk. A bizalmatlanság a pszichológusokkal szemben is talán pont ebből a tévhitből táplálkozik. Valójában ez egy szakma, ahol sok-sok éveken át tanuljuk a lélek dolgait, az önismeretet, a kommunikációt. A pszichológus egy veled egyenrangú partner, aki különböző eszközökkel segít neked a helyzetfelismerésben és a problémamegoldásban. Az önismereti munka azonban nagyrészt rajtad múlik. Legalább annyit dolgoznod kell önmagad mélyebb megismerésén, mint a pszichológusnak. Megmutatja az utat, de azon Neked kell végigmenned.

A pszichológiai konzultáció során a pszichológus a klienssel közösen gondolkozva dolgozik a kliens problémájának megoldásán. Személyközpontú módszereket használ, a kliens belső erőforrásait, megküzdési stratégiáját felhasználva. A pszichológiai tanácsadás nem pszichoterápia, hanem egy  problémamegoldó folyamat. Amennyiben olyan problémába ütköznek, ami a klinikai pszichológia területe, akkor átirányíthatja a klienst pszichoterápiába vagy pszichiátriai ellátásba (például klinikai szintű depresszió vagy személyiségzavar, súlyos evészavar, addikciós probléma esetén). Ez amiatt szükséges, mert az adott kolléga kifejezetten erre a szakterületre specializálódott, így hatékonyabban tud segíteni. A konzultációs folyamat nyugodt, barátságos légkörben zajlik, a legfontosabb a bizalom, az őszinte kommunikáció.

Annak felismerése, hogy segítségre van szükségünk hatalmas bátorságra vall és az első lépés az önismeretben. Szívesen támogatlak ezen az úton. Terápiás tanácsadásaimon fontosnak tartom az ítélkezésmentes légkör és nagyfokú bizalom megteremtését.

Keress akkor, ha boldogtalannak érzed magad, elakadtál az életedben, nincs célod. Ha megbénít az életedben jelenlévő stressz, szorongás. Ha szeretnél önismeretet szerezni. Ha motivációs nehézséggel küzdesz (burnout és boreout-szindróma, slow-quitting). Ha megtanulnád az időgazdálkodást (time managementet). Ha konfliktusaid vannak a munkahelyeden, családi életedben. Ha középiskolás, esetleg egyetemista vagy és nem érzed magad jól a jelenlegi helyeden, nincs életcélod, nem tudod, hogy merre indulj.

Sokan összekeverik a pszichológusi munkát a baráti segítségnyújtással, tanácsadással. A terápia amiatt működik, mert a terapeuta nem ismeri a klinest, érzelmileg nem vonódik be az életébe. Míg a barátok kevésbé objektívek, a terapeuta külső nézőpontból tekint rád és a problémádra, tükröt tart feléd, így új megvilágításba kerülhetnek dolgok. Tőle mindig feltétel nélküli elfogadást és szeretet kapsz, nem fog semmiért elítélni, kritizálni. Rendelkezik eszközökkel, hogy megoldjátok a felmerülő problémát. 

A pszichológusoknak az orvosokhoz hasonlóan titoktartási kötelezettségük van. A beszélgetések során elhangzó információkat a pszichológus a kliens személyiségi jogainak megfelelően külső, harmadik személynek nem adhatja ki. Az okleveles pszichológusok minden esetben a szakmai etikai kódex alapján dolgoznak. Az etikai szabályok garanciát jelentenek a teljes titoktartásra, a szakmai igényességre, az etikus működésre.